Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ενημερωτική ομιλία για τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, με θέμα «Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία της έφηβης», με εισηγήτριες τις ειδικούς μαίες και νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Πειραιά: κ. Ξαγοράρη Ειρήνη, Μαία ΤΕ, Προϊσταμένη Οίκος Ναύτου – Κ.Υ. Πειραιά, κ. Ζόγκαρη Αγάθη, Μαία ΤΕ και κ. Προσωπάρη Αναστασία, Νοσηλεύτρια ΤΕ, MsC. Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα Αγωγής Υγείας σε εθνικό επίπεδο, που υλοποιείται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Υγείας, με ειδική έγκριση από το ΥΠΑΙΘ και διεξήχθη στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Ενότητα Ευ Ζην – Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση).

Στο τέλος της ομιλίας οι μαθήτριες διατύπωσαν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους προς τις ειδικούς και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.

Υπεύθυνοι καθηγητές για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων : Γκαρτζόπουλος Μιχάλης ΠΕ79, Ντέμη Παρασκευή ΠΕ08 και Λεμονή Χαρίκλεια ΠΕ80.